2022-06-23
難得平日早少少收工,揾到尖沙咀人氣西餐,俾menu吸引左!好可愛嘅menu!先選左海膽松葉蟹膏蟹肉意粉。有set選擇,不過我地選單點嘅牛:8oz頂級西冷。麵包拼盤精緻意粉來到,賣相好靚,色彩鮮艷,海膽非常新鮮鮮美,上面嘅大蟹柳好厚,配上蟹肉蟹膏為基礎嘅意粉,鮮甜、濃郁,一邊夾起,香味一邊撲鼻而來,未食已經好享受。菇菌適當配搭,鮮味更突出!$218 ,抵食!8oz5成熟,$288煮得剛剛好,牛肉味濃,口感實在而不過熟過硬,中間保持軟滑,底下的薯菜好岩我口味,係蕃薯同菇,外脆內軟,比馬鈴薯更香,唔會太甜!甜品選擇好多,榴蓮、柚子、抹茶、朱古力辣椒等等,但食到呢度已經飽左,唯有留翻下次(2個大人唔算細食)侍應服務好好,主動收碟不時加水,點菜時都有不同推介,加上環境好簡約溫馨,輕快嘅音樂,上菜速度快,好舒服嘅一次用餐,適合朋友傾計聚會/情侶。食食下已經天黑,夜晚坐窗邊位,另一種感覺。
好可愛嘅menu!先選左海膽松葉蟹膏蟹肉意粉。
有set選擇,不過我地選單點嘅牛:8oz頂級西冷。
麵包拼盤精緻
$218 ,抵食!
8oz5成熟,$288
食食下已經天黑,夜晚坐窗邊位,另一種感覺。