2019-10-06
近幾年開始堡壘街有多間唔同類型既餐廳進駐有除左做左好多年既麥記小食,仲有茶餐廳、素食、中菜、火鍋、咖啡店同埋呢間 Gotthard Base,真係好似一條小小既食街咁見間餐廳寫住瑞士同意大利菜,咁到底同平時食到既西餐有乜嘢分別呢?睇下個menu,有啲食物好似all day breakfast 咁,好多西餐廳都有,但亦都有啲嘢好少喺其他餐廳見到,例如煙燻牛肉包我食左香煎盲曹魚柳—魚既份量比一般餐廳食到既大,煎過既魚皮好香口,配菜都好好味傳統烤瑞士軟芝士—一開頭只睇價錢覺得食呢啲嘢好似好唔抵,睇返menu佢係同炸鱈魚同意大利飯同價,但一場黎到都要試下啲新奇嘢。個人覺得上菜既時候有驚喜—首先賣相吸引,份量亦足,濃味烤芝士配薯仔由其他味淡既配菜平衡返呢間餐廳食物有水準,服務亦相當有禮唔怪得之有咁多人幫襯
我食左
呢間餐廳食物有水準,服務亦相當有禮
唔怪得之有咁多人幫襯