2019-05-06 54 views
同鍾情日本野嘅朋友係銅鑼灣覓食,揀左豊勝手丼呢間餐廳,主打魚生丼飯,細細間唔係好起眼,估唔到食物質素唔錯!馥の丼 $238我特別鍾意火炙帶子,所以揀左呢個飯,大大塊嘅帶子有成六片,圖文相符!!!用火槍炙燒過增添滋味,但係又唔會影響其軟嫩嘅口感,正!加埋黑松露略有西式風味。季節魚廚師發辦 $258朋友點嘅丼就相對雜錦,由多種魚生拼拼湊而成。其中我最欣賞嘅就係厚切嘅真鯛,突出其彈性。以上嘅價錢係包埋前菜、配料同埋麵豉湯,所以真係幾抵食!酸媚媚嘅嘅沙律真係好新鮮好開胃。原來呢度仲有御膳餐牌,見到隔離檯食鹽燒安格斯牛肉好似都幾好味,一於下次黎試下。

馥の丼 $238

季節魚廚師發辦 $258