2025-01-14
星海薈 (銅鑼灣) Lee Gardens 放假同未婚夫瞓到自然醒,然後去銅鑼灣食點心,仲咁岩係下午茶時間,會抵食d🥳 ✨蟹粉小籠包叫左一人一籠,一咬落去蟹粉滿滿,而且皮薄好多汁,加左蟹粉比平時原味小籠包多一份鮮甜😋 ✨蜜汁叉燒由於好想食叉燒 於是叫左一份~ 外面燒得焦香,係半肥瘦,上面加了蜜汁,清甜不膩,好岩餸飯食😍 ✨瑤柱蛋白炒飯我地就真係叫左飯🥰 炒飯飯粒分明,加左翠玉瓜,每啖都食到瑤柱絲👍🏻而且份量都幾大喔~ ✨薑黃咖喱土魷唔係每間酒樓都有得食,難得有就叫左一籠~ 果然無令人失望😍 土魷質感岩岩好唔會太淋又唔會太硬,底層仲有咖喱薯仔,perfect match ar💕 ✨招牌胡椒濃湯灌湯餃呢款係必食喔!平時係上湯,呢個係用左胡椒濃湯😍 食完暖笠笠好補身😚 ✨蟹籽燒賣皇大大粒燒賣,入面包住半肥瘦豬肉,比較傳統既做法~ 除左點心,原來呢間酒樓仲有盆菜可以訂購,係全年供應~岩晒大時大節訂番屋企同親友一齊食😋 另外農曆新年就到,酒樓已經推出了各式各樣賀年糕點,可以開始預購🥳 大眾點評都仲有優惠券,真係好抵食~ 呢間酒樓都好適合一大班人食團年飯又或者做婚宴場地,因為樓底好高,空間感大,裝
✨蟹粉小籠包
✨蜜汁叉燒
✨瑤柱蛋白炒飯
✨薑黃咖喱土魷
✨招牌胡椒濃湯灌湯餃
✨蟹籽燒賣皇
大大粒燒賣,入面包住半肥瘦豬肉,比較傳統既做法~
大眾點評都仲有優惠券,真係好抵食~
呢間酒樓都好適合一大班人食團年飯又或者做婚宴場地,因為樓底好高,空間感大,裝潢華麗,一入門口有靚靚旋轉樓梯可以影靚相,又有舞台👍🏻 想知多啲詳情可以click入去Website : www.thestarview.com
📍地址:銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場5樓 (港鐵銅鑼灣站A出口)