2019-12-04
餐廳以舊式茶樓為設計,但不會像舊式茶樓般逼夾,一張小圓枱坐滿7個人亦不會太逼,店內環境舒適,有洗手間供應👍🏻老闆見我地猶豫嗌咩食既時候又主動過黎推薦野食,好Nice好有趣,亦唔會吝嗇將製作方法教比我地😁周記蝦餃皇$40蝦餃3粒足3兩,!!咬入口係滿滿的蝦餡,外皮唔會好厚同唔會易爛,正👍🏻👍🏻蟹籽燒賣皇$38飲茶當然要有燒賣啦!!😎燒賣皇大大粒包你食過返尋味。和風脆皮海鮮腸$44好似炸兩😂將蝦炸到脆一脆,再用腸粉做核心的外圍包住🤤點醬唔點醬都有兩種風味,唔太好蝦既我都覺得幾好味🤩🤩 麻辣燒賣皇$40平時食燒賣一定要加辣椒油,但呢個只要蘸少少豉油或就已經有濃濃既麻辣火鍋既味道🤤京式灌湯小籠包$40小籠包皮亦算薄,一不小心就夾穿了,店舖亦貼心的為每隻小籠包加上錫紙兜再放入籠蒸,這讓我這些粗心的食客能將湯飲得一滴不漏😋鮮蝦菜苗餃$40呢個點心一放底左已經冇曬,所以我無緣嘗試,但就這樣觀看亦能看到內𥚃的餡料十足🤭黑白芝麻蝦多士$44呢一個係必試的食品,多士十分鬆脆金黃,蝦的份量十足,後來詢問老闆後,原來他們有一個標準,就是要有大約兩隻手指的厚度,一口咬下去保證了每一口都有滿滿的蝦,愛食蝦的你一定
周記蝦餃皇$40
蟹籽燒賣皇$38
飲茶當然要有燒賣啦!!😎燒賣皇大大粒包你食過返尋味。
和風脆皮海鮮腸$44
麻辣燒賣皇$40
京式灌湯小籠包$40
鮮蝦菜苗餃$40
黑白芝麻蝦多士$44
呢一個係必試的食品,多士十分鬆脆金黃,蝦的份量十足,後來詢問老闆後,原來他們有一個標準,就是要有大約兩隻手指的厚度,一口咬下去保證了每一口都有滿滿的蝦,愛食蝦的你一定要嘗試一下!!🥰
老干媽醬炒腸粉$49
老干媽醬炒銀針粉$52
呢2個老干媽炒腸粉/銀針粉係用炸好嘅春卷皮做碗,係一隻可以食既碗,雖則兩者略為相似,但個人比較偏好炒腸粉🥳
黃金流心西多士$44
黃金流心西多士一定要試🔥🔥我係超鍾意食西多士,由其係落好多糖漿,但呢個並唔需要落任何的額外醬料,剛放下的時候中間漲卜卜的,一刀切落去好似火山爆發咁🌋爆曬啲奶黃出黎,係必試系列之一!!😍
原味馬拉糕$28
朋友一口氣食左兩嚿,一啖都唔留反比我🥺
特色紅豆冰(奶茶味)$26
奶茶味飲落去紅豆同奶茶亦算夾,奶茶味十分濃郁,容易訓唔着既就唔好夜晚飲啦😂👍🏻
枱面有3種唔同味道同辣道既辣粉,說明上建議左可以落喺唔同的主食或甜品上🧐另外老闆亦將一樽秘製辣椒醬比我地試,佢辣的程度比以上三隻辣粉辣多數十倍🥵喜歡食辣的可以挑戰下👊🏻👊🏻