2023-10-25
約左朋友食late lunch, 當然唔可以敷衍了事, 網上做足功課, 見到呢間餐廳環境食物唔錯, 價錢可接受, 就選擇Mizu地方唔算難搵, 係佐敦地鐵站E出口, 上返地面向油麻地方向行到街口, 轉兩個彎就到, 好易搵. 去到門口已到比餐廳環境吸引咗, 望望餐廳名, MIZU, 已經到咗門口已經係打卡位, 我地炸炸林入去坐低order咗嘢食再出黎影相. 門口兩個燈籠寫住Mizu, 再影埋馬路, 出嚟效果好似去咗studio影相影完相返埋位, 已經上咗餐飲:橙汁同蘋果汁,兩款果汁都唔會太甜朋友點咗吉列豚定食,而我當然叫左佢哋嘅招牌菜:Mizu燒鳥定食兩款定食都包沙律,呢款沙律超好食,個醬酸酸地好開胃。仲有我個份前菜係日式煮蒜頭,煮到好林,完全唔似食緊蒜頭❤️ 仲有麵豉湯都唔錯嚟到主菜:吉列豚,啱啱炸熱拎上黎,口感鬆化,食落好juicy. 而呢到出名嘅Mizu燒鳥定食,剩係brunch先有. 串燒包括雞肉大蔥,雞翼,冬菇,青椒同埋雞肉棒棒配蛋汁。蛋汁係蘭王蛋,點剩可以用嚟撈飯. 呢到無論無食物定係環境,都好高質。下次會再同朋友黎
呢到無論無食物定係環境,都好高質。下次會再同朋友黎