2024-08-25
想係葵芳搵個靜靜地方,好好傾吓偈,享受下晚餐,唔係無架,不過要比啲心機搵下。交託比神隊友,佢立即搵到間高質CAFE。我地預左七點幾到,但收工遲左,都仲可以嘆下,真係唔錯。去到餐廳好似同屋苑茶餐廳好不一樣,環境好Chill好文青而且係簡約和放鬆色系,一入門口已經感覺到放鬆心情,身心舒暢。Menu 花多眼亂,揀定左Set for 2因為入面有我最想食既香草牛油封門牛肉汁意粉同埋肉醬意粉。店員哥哥首先送咗兩杯飲品過嚟超級靚,根本都唔捨得,所以先影相打卡啦。草莓特飲飲落去超濃郁嘅士多啤梨味啊,朋友嘅朱古力飲品呢就比較多牛奶味。到左香草牛油意粉嚟到啦,原來店員仲會喺我哋面前倒咗啲酒,之後點火。咁你就會見到香草牛油慢慢溶化落啲牛肉入邊。固體牛油變成液體慢慢滲到意粉入邊撈埋一齊食,好好味呀因為連埋香草的香氣逼出牛肉鮮嫩。今次竟然可以喺葵芳用好親民嘅價錢食到高檔嘅意大利意粉真係一個新發現。飲飽食醉亦都好滿足呀。
咁你就會見到香草牛油慢慢溶化落啲牛肉入邊。