2021-11-28 41 views
之前食過禮記既晚餐,覺得食物都算高質!一直心思思想試佢既fusion點心,終於有時間夾到媽咪一齊黎食💓因為佢晚市無點心,點心去到4點左右,所以上次都無機會試到🥲每次一黎到,都必點玫瑰荔枝茶😆,好香既荔枝味,同埋係呢到獨有!然後,叫左幾款點心,不過因為係即叫即整,所以都需時😂豆沙包:點左個可愛既小雞仔😂好得意,食落都幾鬆軟黑金蝦餃皇:黑金既外表好型格,皮好薄,幾足料,入面蝦肉好彈牙🤤紅菜頭松露野菌餃:用左紅菜頭去整個餃皮,食落皮薄,抗氧化岩曬我xd松露味都幾香,入面粒粒野菌幾有口感,健康😆個人本身麻麻地食紅菜頭,但佢咁整我又覺得不錯🤣小籠包:入面滿滿既上湯👍肉味幾鮮,好快就清曬芒果布甸:平時我好少食點心時點甜品,但呢個令我幾surprise!芒果布甸上面鋪滿左乳酪味既波波,酸酸甜甜幾好味鳳爪:味道同色水都幾好灌湯餃:咁多樣呢樣最好食,入面有花膠同竹笙,好足料同埋滋潤,好好味🥰

豆沙包:點左個可愛既小雞仔😂好得意,食落都幾鬆軟

小籠包:入面滿滿既上湯👍肉味幾鮮,好快就清曬

鳳爪:味道同色水都幾好