2024-08-22 273 views
.忙左幾個月搞搬屋野‼️而家忙完😌真係要好好對待自己🥰一早約咗同朋友嚟尖嘴食呢間隱世嘅Omakase🍣《花晨月夕》‼️真係好夠食飽到上心口😆食完正野之後就乖乖再落中環做嘢💪🏻先付前菜🥢鮑汁jelly 車海老,毛茄,粟米,津菜好鮮甜既車海老😋🐠左口魚薄刺身魚子醬 紫蘇葉 口感特別..柔軟黏口🐠北海道粒海刺身 響螺肉爽口 有青檸汁🐠三文魚子北海道馬糞海膽醃製過 味道甜甜地 柚子綠色淋上面冇咁腥🐠鏗魚口感同吞拿魚差唔多 配埋蔥同生蒜 而邊位熟熟地 不過我覺得味道一般🐠燒穴子(星鰻)冬瓜煮 味道甜甜地 有一塊似芋圓既口感煙煙韌韌🐠真調魚 上面配柚子汁 鮮甜🐠北海道網酒喜之次 肉質爽口🍣象拔蚌壽司 鮮甜爽口🍣車海露壽司 重蝦味🍣鹿兒島中拖攞 入口即溶🍣北海道赤海膽 淡雪鹽 第一次食咸咸地既海膽又唔錯喎🍉紅酒啫喱西瓜配赤肉蜜瓜甜品 好特別第一次食jelly配西瓜📍花晨月夕 (尖沙咀)尖沙咀赫德道2號金麟商業中心2樓#性質高 #隱世日本料理 #omakase #foodie

🐠左口魚薄刺身

🍣象拔蚌壽司 鮮甜爽口
🍣車海露壽司 重蝦味
🍣鹿兒島中拖攞 入口即溶

🍣北海道赤海膽 淡雪鹽 第一次食咸咸地既海膽又唔錯喎

📍花晨月夕 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道2號金麟商業中心2樓

#性質高 #隱世日本料理 #omakase #foodie