2024-11-29 138 views
放工仲要上course,落堂梗係要去鬆一鬆啦!!橫掂響沙田,就過去麗豪酒店飲返杯!麗豪酒店樓下都有幾間食肆,呢間串燒店之前響將軍澳食過,質素都唔錯!沙田舖仲更加大,一樣有齊波枱、鏢機仲有酒game玩~不過我得兩條友,都係食同飲緊要啲!!坐低先叫兩杯moctail……Cranberry Sangria :有cranberry, Orange juice同7-up,甜甜地有少少果汁味~幾清新~仲大大杯,好解渴!!🥰😂Strawberry ginger lemonade :一入口就係ginger ale嘅辣味,好刺激!再嚟就飲到strawberry嘅香甜,佢仲有啲新鮮嘅strawberry肉,有咬口又有嘢飲,好味!嚟得串燒吧就梗係要食串燒!肉就一定要嗌上次食過嘅燒白鱔同埋鹽燒雞翼~燒得外脆內嫩好juicy,調味又啱啱好,配嘢飲一流!仲叫咗墨魚丸同台灣腸~菜部有秋葵、脆肉瓜同雞髀菇,全部都交咗少少牛油去燒所以好香亦都好juicy!串燒一定唔少得嘅就梗係燒茄子啦!佢個茄子燒得啱啱好,蒜蓉份量足夠,好惹味!!我仲嗌咗個鐵板黑椒牛舌心,估唔到佢非常軟滑,加咗黑椒好惹味!!唔想全部食熱氣嘢~就嗌咗個清

唔想全部食熱氣嘢~就嗌咗個清酒煮蜆。份量都比想像中多,而且個清酒調味得好好,蜆亦都好飽滿,啖啖肉!!

放工落嚟chill一chill~想食飽啲可以加個炒烏冬,三五知己,傾下偈~嗒返杯~人生一樂也!🥰
2024-11-26
$250 (Dinner)