2024-09-24 840 views
🍽️ 九鬼居酒屋 (耀華街) (銅鑼灣)📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖-好耐冇食日本嘢啦,朋友推薦呢間餐廳,一於今日去試吓先!首先就梗係要試吓燒物啦🔥🔥串燒即叫即燒,一上枱即刻好香🥰🥰仲要燒得好靚㖭啊❤️❤️💫燒牛舌( $68 )厚切牛舌彈牙爽口,油脂豐富😍😍超開胃!💫燒白鱔( $78 )朋友指定要食燒白鱔🤣果然冇介紹錯!白鱔肉香滑軟嫩,外皮酥脆,加埋一齊食口感超豐富!💫燒鮪魚下巴( $268 )近期好鍾意食燒魚鮫😚😚😚本身想食油甘魚頭鮫,點知太熱門已經賣晒啦🥲🥲🥲不過呢個鮪魚下巴都真係好唔錯!外皮香脆,有焦香香味,魚肉油香四溢,而且香滑幼嫩🤩🤩🤩好掂呀!💫天婦羅海苔魷魚( $58 )炸嘅程度啱啱好,外脆內軟,魷魚彈牙煙韌🦑🦑海苔增添風味🫶🏻🫶🏻好啱做下酒小食👍🏻👍🏻💫特上刺身盛($208 )特上刺身性有三款唔同嘅時令高質刺身,今次有幼鰤、池魚同埋金線鯛魚🫶🏻🫶🏻接完特登提醒我哋品嚐你三種魚嘅步驟,確保識到佢哋最鮮美嘅味道🥰🥰好細心呀!三種時令嘅魚,果然好高質!肉質鮮甜軟嫩,幼滑細膩,齒頰留香👍🏻👍🏻👍🏻💫松葉蟹肉青瓜卷( $168 )呢個超驚喜😍😍外邊係滿滿嘅蟹籽同埋蟹肉絲🦀🦀
🍽️ 九鬼居酒屋 (耀華街) (銅鑼灣)
📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖

好耐冇食日本嘢啦,朋友推薦呢間餐廳,一於今日去試吓先!

💫燒牛舌( $68 )
厚切牛舌彈牙爽口,油脂豐富😍😍超開胃!

💫燒白鱔( $78 )

💫燒鮪魚下巴( $268 )

💫天婦羅海苔魷魚( $58 )

💫特上刺身盛($208 )

💫松葉蟹肉青瓜卷( $168 )
呢個超驚喜😍😍外邊係滿滿嘅蟹籽同埋蟹肉絲🦀🦀入邊仲有玉子、三文魚、海膽,口感層次豐富!最鍾意係佢用青瓜代替咗壽司飯,成件事變得超清新🌿🌿同時間又好夠味😍😍

💫巨峰葡萄梳打( $48 )
酸酸甜甜,葡萄味香濃,好開胃得來,仲可以中和食物既油膩👍🏻👍🏻👍🏻

💫威士忌梳打( $68 )
朋友話呢杯威士忌味道清爽,好易入口,同炸野好夾🫶🏻🫶🏻

🌟好欣賞餐廳好細心,由落單嘅時候就已經開始好仔細咁介紹,連食物送到上嚟都會仔細分享食法❤️❤️

🌟食物高質!質素絕對對得住價錢

🌟餐廳氣氛溫馨,真係有種去咗日本嘅感覺啊!🇯🇵🇯🇵

推薦指數:4/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#銅鑼灣 #CausewayBay #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣美食地圖 #銅鑼灣必食 #九鬼居酒屋