2022-10-10
今日天氣涼返啲 同朋友即興去食啲暖笠笠嘅野☺️ 另外再叫左啲小食 所有野都好好食😍 好飽好滿足🤤🍀牛肉壽喜鍋一大堆牛肉鋪左係表面🐮 底下鋪滿吾同食材😉 金菇爽口又吸汁😝 豆腐軟滑得黎吾會一夾就散開晒😆 蒟蒻絲口感嚼勁 吾會過淋👍🏽 椰菜🥬吸晒啲壽喜燒湯底 好好味😋 份量好多 足夠兩個人食🤣 除左食材新鮮之外 壽喜燒湯底調配得好優秀🤩 不會過甜又吾會太鹹🥰 令到我都忍吾住飲左好多啖湯底🥹 🍀超級龍卷風卷物包住鰻魚 天婦羅海老🍤 芝士🧀 青瓜🥒 另外有啲脆片🫓 黑芝麻 蟹子撒係卷物表面😛 加埋鰻魚汁 口感同味道充滿層次感😍 食完一件又一件 停吾到口🫣🍀吉列廣島蠔每次叫吉列蠔嘅時候 我都會心大心細🥹 因為好怕啲蠔會有腥味🫠 但古今二嘅吉列蠔冇腥味🤣 仲要炸到岩岩好 表面金黃之餘香脆可口😆 可以再encore😋🍀鹽燒雞中翼雖然肉質硬左啲啲 但味道吾錯🤤 雞皮燒至乾身脆口 咬落去 有肉汁流出黎🫣 依下真係充滿驚喜 冇諗過雞翼會咁多汁🥰
🍀牛肉壽喜鍋
🍀超級龍卷風