2023-12-27
聖誕當然要慶祝一下啦~今日就黎到位於銅鑼灣嘅哩間餐廳。餐廳環境雅致舒適,四周掛上小燈泡營造浪漫感覺,播住輕柔嘅音樂,超適合約會或者慶祝節日🌹餐牌~✨Deluxe Set Menu $928/1位🍞自家製麵包醬配三款麵包三款麵包係芝士脆餅、墨魚汁芝麻包及意大利香草包,配上餐廳自家製既辣肉腸南瓜醬、香草茄子醬及欖油黑醋。我想講哩自家製麵包醬真係不得了,勁有驚喜❗️配搭落麵包度真係勁好食,辣肉腸南瓜醬同香草茄子醬都俾我哋完全清晒~🔸Starter🔺西班牙紅蝦他他紅蝦新鮮鮮甜,可以配搭旁邊既柚子醬油泡泡同上層既柚子啫喱一齊食,底層仲有青蘋果青瓜沙律,成個配搭味道清新開胃。🔺香煎北海道刺身帶子·黑松露蛋黃慕絲配青蘋果藜麥蟹肉沙律北海道刺身帶子新鮮大粒,質感彈牙,底層有青蘋果藜麥蟹肉沙律,旁邊仲有黑松露蛋黃慕絲,味道層次豐富。🔸Soup🔺法式龍蝦湯龍蝦湯味道濃郁,內裏有新鮮彈牙嘅龍蝦肉。🔺意大利雜菜湯雜菜湯味道清甜,配料豐富,有芹菜、蘿蔔、瓜、紅腰豆等食材。🔸Entree🔺香脆蝸牛薯蓉球薯蓉球用上法國蝸牛、煙肉及芝士等配料,再混合日式咖喱汁,香脆可口。🔺香煎鵝肝鵝肝大大件,而且油脂豐富,配搭香脆嘅麵
餐牌~
✨Deluxe Set Menu $928/1位
🍞自家製麵包醬配三款麵包
🔸Starter
🔺西班牙紅蝦他他
🔺香煎北海道刺身帶子·黑松露蛋黃慕絲配青蘋果藜麥蟹肉沙律
🔸Soup
🔺法式龍蝦湯
龍蝦湯味道濃郁,內裏有新鮮彈牙嘅龍蝦肉。
🔺意大利雜菜湯
雜菜湯味道清甜,配料豐富,有芹菜、蘿蔔、瓜、紅腰豆等食材。
🔸Entree
🔺香脆蝸牛薯蓉球
🔺香煎鵝肝
鵝肝大大件,而且油脂豐富,配搭香脆嘅麵包及砵酒車厘子汁,能夠減低油膩感。
💕番石榴雪葩
中途店員會送上番石榴雪葩,可以清一清口腔先再食主菜~
🔸Main Course
🔺澳洲M9和牛牛肉眼扒
肉眼扒牛味濃郁,5成熟度啱啱好,肉質粉嫩,油脂豐富,仲配有紫薯蓉、蕃茄仔同蘿蔔,好快就清曬碟~
🔺慢煮伊比利亞黑毛豬上肩肉
估唔到哩道菜幾有驚喜,豬上肩肉上面有脆脆嘅麵包糠,食落口感豐富,慢煮嘅黑毛豬肉軟腍嫩滑,仲配有蘆筍、焗蒜頭及蕃茄仔。
🔸一口小甜點
喺主甜品上枱之前,店員會先送上一口小甜點及玫瑰茉莉花茶。一口小甜點包括檸檬乳酪白朱古力、榛子朱古力、茉莉花蝴蝶酥及伯爵行馬卡龍,每一款都好靚,而且味道相當唔錯。
🔸是日甜品
兩道甜品都超適合打卡,栗子奶凍嘅栗子味超濃郁,奶凍非常細滑,上面仲有栗子肉碎碎;海鹽朱古力慕絲朱古力味同樣濃郁,慕絲細滑,仲配搭朱古力脆脆同棉花糖,增添口感。
🌟 #優惠情報🌟
餐廳而家做緊現金付款八五折優惠❗️❗️❗️