2023-08-23 150 views
616牛肉火鍋一直都深受歡迎,最近終於同朋友去試咗。店內位置尚算寬敞,有啲懷舊嘅裝飾品,充滿香港風情。湯底佢嘅湯底有唔少選擇,我地叫咗鴛鴦麻辣牛骨湯底,咁就可以一次過滿足鍾意食辣同唔鍾意a食辣嘅朋友。牛肉信州和牛肩胛 $78呢款牛肉係堂食限定。信州和牛色澤吸引,顏色鮮紅,油脂分布平均。信州和牛食落口肉質非常細嫩而且多汁,富有濃郁的脂肪及豐富的香味。滑尾龍 $48呢款牛肉加入咗雞蛋,我地只需要打散隻雞蛋,將牛肉沾上蛋液再放入湯底煮就可以。加咗蛋液嘅牛肉非常滑!特色系列鴨血 $38鴨血係打邊爐必備嘅食物!無論係台式火鍋定係港式火鍋,都一定會叫一份share食。將鴨血放落麻辣鍋煮真係好惹味,多汁滑嫩之餘仲又香又辣,令人食唔停口。台式蛋餃 $38我非常鍾意食餃類食物!見好耐冇食過蛋餃,一於叫一份嚟食下。蛋餃外層有蛋皮,內裏嘅豬肉餡有麻油及胡椒香。海鮮系列手打蝦滑 $50蝦滑係我最愛嘅食物之一,佢嘅質地十分Q彈!佢嘅蝦滑落足料,每一啖都食到原隻蝦仁!

湯底

牛肉