2023-01-28
💡高質生蠔任食小編一直都係生蠔迷,要搵到高質生蠔且係任食都唔係咁易。今次朋友介紹左呢間牡蠣屋嚴選嚟自岡山縣、逾六十年歷史嘅北木島喜多嬉牡蠣養殖場嘅生蠔,所以品質有保證,而且仲有多款小食、串燒、主食及飲品供應。放題分別有60或90分鐘可以選擇。⏰食べ放題90分鐘 ($498)🍽喜多嬉九品賣相好精美,有日本直送象拔蚌刺身、喜多嬉牡蠣茶漬飯、二色燒活白鰻、天婦羅秋葵、手工月見燒鳥串、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、時令沙律同日式漬物,頭盤已經咁高質,如果比我有得再添食就正啦😂😂🍽生蠔及燒蠔生蠔大隻得黎有我隻手掌咁大,食落肉質爽口鮮味,又唔覺有海水味,入口順滑。配上土佐酢啫喱、辣蘿蔔蓉和蔥花,更能帶出生蠔的鮮味。另外火烤則味道更香濃,配埋3款醬汁,蒜蓉醬、沙茶醬同XO醬,味道更豐富。而另外仲有燒帆立貝,大大粒,肉質爽彈,好吸引❤️🍽串燒🍢燒雞心、七里香、大腿肉、燒豬頸肉、燒墨魚仔、燒蕃薯仔、燒秋葵、燒味酥魚乾,整體就正常,有少少烤過龍,所以就乾身少少。但就可以自己加孜然醬及秘製魔鬼辣椒粉,令味道更多一層。如果唔夠飽仲可以叫埋秘製撈五島手延烏冬,細細碗,但就好creamy。🍽飲品要咗梨山烏龍、白桃烏龍兩款冷
⏰食べ放題90分鐘 ($498)
🍽喜多嬉九品
🍽生蠔及燒蠔
🍽串燒🍢
🍽飲品
要咗梨山烏龍、白桃烏龍兩款冷泡茶,解膩消濟。