2023-07-15 50 views
朋友請我食好野,我梗係要揾啲特別啲既野食啦😃😃😄見到九龍城呢間叫北斗既日本餐廳食omakase 廚師發板喺OpenRice 好多好評☺️☺️,價錢喺同類型比較唔算太貴,所以就book 位等我同朋友enjoy 下啦😝😝海膽麻醬豆腐- 好味!食得出係日本又滑又靚既豆腐,配上鮮甜海膽😃😃 為呢餐開咗一個靚頭☺️☺️蜆湯- 每人一壺,熱湯好鮮甜😄內有好大隻蜆,仲有唔少菇😆😆 好飲☺️☺️北海道北寄貝- 食完前菜,就食刺身了😀山海子火炙銀雪魚- 呢個好味!大拖羅- 入口即溶😃😃富山灣白蝦海膽- 嘩!你睇下幾多海膽同白蝦😊😊炸茄子- 好特別! 估唔到食omakase 有炸茄子食!少少硬身既炸皮加埋軟淋淋既茄子肉😝 兩種口味混埋一齊,好特別好味☺️☺️炸金錭魚- 全部食物中我最鐘意呢個😃😃炸北海道帆立貝- 好正!帆立貝大大粒!配埋魚子喺面,每啖都有兩重滋味😀😀炸生蠔🦪- 好大隻,好肥美😃😃神戶牛- 脂肪比唔錯!入口即溶☺️☺️明太子茶漬飯- 好正! 估唔到明太子放入茶漬飯係咁夾😜😜😜日本桃- 好清甜,係靚野😃😃呢餐廚師發辦好吸引😀😀得閒再黎食下,食日本呢刻最當造既食物滿足下😃😃北斗 (九龍城)九龍城福佬村道59號地下B

朋友請我食好野,我梗係要揾啲特別啲既野食啦😃😃😄

海膽麻醬豆腐

蜆湯

北海道北寄貝
- 食完前菜,就食刺身了😀

山海子

- 嘩!你睇下幾多海膽同白蝦😊😊

炸茄子

炸金錭魚
- 全部食物中我最鐘意呢個😃😃

炸生蠔🦪- 好大隻,好肥美😃😃

神戶牛
- 脂肪比唔錯!入口即溶☺️☺️

明太子茶漬飯- 好正! 估唔到明太子放入茶漬飯係咁夾😜😜😜

日本桃- 好清甜,係靚野😃😃

北斗 (九龍城)
九龍城福佬村道59號地下B號舖
2023-07-11