2021-07-20 479 views
由細到大都好鐘意食街邊小食,出名既元朗燒賣皇后開到去灣仔超開心,以後想食都唔洗特登山長水遠走去元朗食啦,今次我趁去行書展過來食返一轉!!叫得燒買皇后這裡最賣得一定係燒買,而白魚蛋係自家製,所以都一定要試,另外我仲點左瑞士雞翼撈麵同魚肉碗仔翅!!炸魚蛋燒買孖寶既然燒買同魚蛋都咁想食,緊係點孖寶一次過食哂2款啦!!呢度除左有普通既蒸,仲有炸既,炸到金黃色既燒賣,食落去都唔會覺得好乾身,外脆彈牙又實身,食到豬肉,魚肉同香菇,表面灑左少少椒鹽,佢個椒鹽調味得好好,食起來好香口,而魚蛋雖然細細粒但非常彈牙,純白既魚蛋比人感覺好健康,入口仲食到魚肉香,真係好好味!魚肉碗仔翅碗仔翅入面都幾足料,食得出係素翅既口感而唔係粉絲,仲有好多冬菇絲,木耳絲,肉絲,魚肉大舊又彈牙,湯羹順滑,而且杰得剛剛好,唔會好似飲水咁!瑞士雞翼營多撈麵4隻瑞士雞翼配撈麵,雞翼既醬汁好濃味,睇得出D瑞士汁應該煮左好耐先可以令到雞翼咁入味,甜中帶香,加埋撈麵一齊食好正!!實在仲有太多小食仲未食,下次一定要再食過!

炸魚蛋燒買孖寶

魚肉碗仔翅

瑞士雞翼營多撈麵

實在仲有太多小食仲未食,下次一定要再食過!