2021-05-04 276 views
臨近生日,就想去食返餐好嘅日本餐廳,於是就去左食一直想試好耐嘅鐵板燒🤩🤩叫左一個set lunch: 前菜有明太子&沙律,沙律加左啲酸酸甜甜嘅汁,幾開胃👍🏻然後就係時令刺身,一共有五款,而且刺身非常之新鮮🤤❣️之後就輪到鐵板燒嘅環節啦🤩首先,師傅將銀鱈魚嘅皮同肉分開,🐟肉加左少少嘅調味,煎到金黃色,然後放上碟上面,再將塊魚皮煎到脆卜卜,放上魚肉上面,令到成碟銀鱈魚個賣相好靚👍🏻之後就到鐵板燒活南非鮑魚,放上鐵板煎嗰陣見到佢仲郁緊,證明係好新鮮!😋師傅只係加咗少量嘅調味已經令到鮑魚嘅肉汁好豐富❣️跟住係鐵板燒波士頓龍蝦,龍蝦超級大隻,又新鮮,燒嗰陣仲見到佢郁,至於味道方面,佢肉汁鮮甜,啖啖肉👍🏻推薦大家一定要去試!然後就到燒牛肉,師傅會因應大家嘅口味,而放不同份量嘅蒜、蔥等。我叫左5成熟,師傅煎得塊牛肉熟度啱啱好,好好食!😋🤤之後仲有龍蝦湯、菜、同埋炒飯,所以呢個set真係好抵!👍🏻包咁多野!仲要全部都好高質!份量又多~👍🏻到最後就係甜品啦~係紅豆牛乳布甸,有好濃郁嘅牛奶味。整體來講,我對間餐廳嘅環境同氣氛都十分之滿意👍🏻如果大家慶祝生日/ 紀念日,都不妨嚟呢間餐廳,食返餐好食嘅鐵板燒😍!

然後就係時令刺身,一共有五款,而且刺身非常之新鮮🤤❣️

之後就輪到鐵板燒嘅環節啦🤩

到最後就係甜品啦~係紅豆牛乳布甸,有好濃郁嘅牛奶味。

• 銀鱈魚
  • 炒飯