2025-01-16
位於觀塘的「板神鉄板燒日本料理」呢度真係一個聚餐嘅好地方,這裏地方非常寬敞,裝潢滿滿日式風味,最喜歡這裏多達500款以上嘅清酒種類,無論單點或者Free Flow 都好多選擇,食物方便可以享用鐵板燒又或者居酒屋美食任君選擇👍▪️Sake Free flow $ 298 Per Head 我哋都是喜歡飲清酒,就選擇咗任飲,唔知道飲邊款好絕對唔使擔心,呢度有兩位好專業嘅唎酒師,會因應你嘅喜好同埋點咗嘅食物,提供啱你心意嘅清酒,我哋今日乜都唔理全部交晒俾佢哋🫶▪️金澤鐵板燒一人前 $ 398超級推介嘅套餐,真係超級抵食,估唔到呢個價錢就可以食到一隻小龍蝦、薄燒牛肉和多款美食,唔食完全對唔住自己🤣✨沙律|蔬菜新鮮爽口,非常開胃的前菜✨關東煮|材料豐富,有雞蛋、獅子狗、蒟蒻、魚蛋和蘿蔔,非常入味✨龍蝦|細細隻得來蝦肉新鮮爽口彈牙,配合蝦頭膏汁夠晒惹味✨美國牛肉薄燒|牛肉軟腍又Juicy,包住香蔥和炸蒜,無論沾上自家製麵豉汁或者海鹽一樣咁好食✨蟹肉三色丼|海鮮湯滿滿蟹籽、蟹肉和蟹膏,鮮味滿瀉又夠飽肚✨龍蝦麵豉湯|用龍蝦頭熬製的麵豉湯,鮮味滿瀉,最啱食飽飯飲番碗熱湯✨蕨餅|黃豆粉蕨餅煙靭又軟腍▪️刺身盛合
▪️金澤鐵板燒一人前 $ 398
✨沙律|蔬菜新鮮爽口,非常開胃的前菜
✨龍蝦|細細隻得來蝦肉新鮮爽口彈牙,配合蝦頭膏汁夠晒惹味
✨蟹肉三色丼|海鮮湯滿滿蟹籽、蟹肉和蟹膏,鮮味滿瀉又夠飽肚
✨蕨餅|黃豆粉蕨餅煙靭又軟腍
▪️刺身盛合五品 (追加 + $ 98 )|分別有三文魚腩、吞拿魚、油甘魚、帆立貝和大蝦,件新鮮鮮味
▪️炭燒黃花魚一夜干 $ 188|必食推介,即叫即燒,魚皮燒得香脆,魚肉極度滑溜,味道只有鹹香和魚鮮香,美味就是師傅燒魚的功架和火候
▪️雞腿筋肉 $ 40|雞皮香脆,雞肉厚身而且嫩滑,充滿雞的鮮味
▪️牛舌心 $ 58|厚薄剛好,就是爽口和充滿牛舌香,鹹香滿瀉
▪️雞皮 @2 $ 70|燒得香口又香脆
▪️雞肝 $ 38|必食推介,入口油潤甘香
▪️免治雞肉串 $ 48 |自家製手打,雞肉和雞軟骨爽口又Juicy,沾上日本蛋和和燒汁,美味
▪️醬油吞拿魚蓉脆脆卷 $ 78|魚油滿滿的吞拿魚蓉撈上自家製醬油,入口鮮味又濃香
▪️明太子玉子燒 $ 48 |玉子煎得滑溜,拌上大量鹹香嘅明太子和明太子醬,夠晒惹味
▪️法國鵝肝小漢堡 $ 118 |呢個好得意,兩個小漢堡包分別唔同顏色,夾住煎得外脆內軟既鵝肝,一旦放入口,油香滿瀉
▪️芒果丸子牛奶冰 $ 98
甜品佳作,牛奶綿綿冰柔軟又綿滑,換上鮮芒果、新鮮芒果醬、煙靭小丸子、餅乾脆脆、仲有雲呢拿雪糕,整個味道充滿天然芒果香氣,而且不太甜,非常好食