2023-04-04 6193 views
朋友長期介紹呢間係銅鑼灣嘅Teppan-yaki, 經網上訂座提早5分鐘到, 店員就示意要門外等, 過咗十分鐘好奇問下仲要等幾耐, 然後反問我地做乜唔入去, 未食先體驗打折扣, 好彩食物質素真係好好燒羊奶芝士 - 見到黑板有就試試佢, 外層非常香脆, 加埋蜜糖中和鹹味, 非常好食牛胸腹肉 - 非常濃郁牛味, 肉質軟腍好juicy, 加埋蛋黃汁更滑白子 - 都係限定時令菜式, 表面帶少少焦香內裡軟綿creamy, 惹味冇魚腥鹽燒牛腸 / 牛舌 - 不得不讚師傅對火候同調味既掌握, 呢碟牛腸唔會過鹹唔會韌, 體現到功力日式奄列炒麵 - 加咗魷魚更加有咬口, 蛋香包實炒麵, 加埋醬汁食到停唔到口豚肉大阪燒 - 鬆軟有厚度, 夾雜蛋香麵粉香, 非常高質都只係68蚊, 難怪每枱必叫 要鬧既仲有啤酒杯洗得唔乾淨🙈係仲有好多空枱, 店員不停有意冇意催我地交枱, 夾起最後一舊就立即收碟, 入座同餐牌都冇提過2小時用餐, 服務體驗呢部分好扣分, 浪費師傅用心烹飪既成果

燒羊奶芝士

牛胸腹肉