2024-06-10
呢度同事嚟咗九龍灣,話淘大最多好嘢食,我哋就去咗試呢間望落去好型格嘅西餐廳。估唔到入到去裏面裝修一樣型格,工業風嘅設計,又有啲油畫,響度食嘢好有氣氛。脆皮香草酒香燒雞(自家製汁):雞肉外層以香草及調味料醃製後烘烤,形成了外酥內嫩的絕佳口感。醬汁以雞肉自身的香味為基底,融合了酒香、香料及自家製配方,入口後層次豐富、回味悠長,令人難忘。自家製醬汁喺依度菜嘅靈魂,能夠提升食物層次,非常美味。煙三文魚蟹籽魚忌廉意粉: 三文魚的鮮美質感與煙燻香氣完美融合,搭配上細滑綿密的魚籽及忌廉醬汁,形成了極為和諧的口感層次。意式長條麵條的彈牙質感則為這道料理增添了不少層次。鹽燒豬頸肉:豬肉經過適當的烹調,外層微微焦脆,內裡卻仍保持了軟嫩多汁的完美口感。微鹹的表面香料恰到好處,令人食欲大增。熱丁香肉桂檸蜜:丁香與肉桂的香氣融合在溫熱的蜜糖中,帶來了溫暖舒適的感受。檸檬的酸爽恰好中和了蜂蜜的甜膩,暖笠笠,好好飲。熱蜂蜜雪梨四季春茶:柔順香甜的蜂蜜與清爽可口的雪梨完美融合,搭配上清香四溢的四季春茶,整個口感既清新又溫潤。
我哋就去咗試呢間望落去好型格嘅西餐廳。
脆皮香草酒香燒雞(自家製汁):
煙三文魚蟹籽魚忌廉意粉: