2022-09-17
👭🏻孖妹去食晚市,睇完主餐牌決定叫套餐,感覺比較抵食,叫左兩份晚市套餐: 小食+主食+飲品🍴🥢黃金鹹蛋魚皮(跟餐)💭份量較少💭每啖都食到濃郁既鹹蛋黃味,魚皮炸得鬆脆👍🏻💭鹹蛋既鹹香配合脆卜卜既魚皮好好食🤫👭🏻評分:🌕🌕🌕🌕🌗🥢咖哩角 (跟餐)💭有2️⃣件,👩🏻💼大孖開頭望落覺得厚粉,但原來餡都一樣多又足料💭咖哩餡有洋蔥🧅同肥豬肉碎,香料帶微香辣,外層酥脆內層軟糯🥠💭👷🏻♀️細孖就覺得辣左d🌶👭🏻評分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢茶燻鴨配雞油飯 💰92💭餐廳既茶燻鴨係鴨胸🦤位置,所以肉質好扎實, 油脂較少,適合減脂人士🧘🏻♀️💭雖然係鴨胸,但好滑嫩有肉汁‼️味道帶鹹同煙燻味♨️💭雞油落足本,雞油🐓既油香充斥住口腔味蕾,飯粒分明,如果可以轉椰醬飯就更好💭青瓜🥒花生🥜半隻烚蛋🥚魚乾等配料,食每啖飯🍚都有唔同風味口感👭🏻評分:🌕🌕🌕🌕🌕🥢熱香茅橙茶 (跟餐)💭 杯飲品有一片薄橙🍊,茶底應該係紅茶,味道偏淡🌚💭👭🏻孖妹諗住會見到一枝香茅比客人整出味,可惜冇,只係一杯加左橙汁既紅茶☕️👭🏻評分:🌕🌕🌑🌑🌑❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ✍🏻總評:👭🏻推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🌟
🥢黃金鹹蛋魚皮(跟餐)
💭份量較少
💭每啖都食到濃郁既鹹蛋黃味,魚皮炸得鬆脆👍🏻
💭鹹蛋既鹹香配合脆卜卜既魚皮好好食🤫
👭🏻評分:🌕🌕🌕🌕🌗
🥢咖哩角 (跟餐)
💭👷🏻♀️細孖就覺得辣左d🌶
👭🏻評分:🌕🌕🌕🌕🌑
🥢茶燻鴨配雞油飯 💰92
💭雖然係鴨胸,但好滑嫩有肉汁‼️味道帶鹹同煙燻味♨️
👭🏻評分:🌕🌕🌕🌕🌕
🥢熱香茅橙茶 (跟餐)
💭 杯飲品有一片薄橙🍊,茶底應該係紅茶,味道偏淡🌚
👭🏻評分:🌕🌕🌑🌑🌑
✍🏻總評: