2023-12-20
今次嘅晚餐體驗真係好難忘又滿足,其實係我第一次食我omakase,千辛萬苦先比我搵到一間好平非常好又唔算太遠嘅餐廳😆Dinner套餐櫻叫嘅時候就唔知道包咗咩食物,但送到嚟就覺得真係好豐富!每一樣都好精心烹調,擺盤方面都好精緻。😍秋刀魚磯邊卷講到日本壽司,秋刀魚磯邊卷絕對係其中一款令人垂涎三尺嘅選擇🤤!食一啖秋刀魚磯邊卷,首先感受到嘅係秋刀魚嗰種新鮮嘅、微帶油脂嘅鮮香,佢嘅肉質魚香滿口、入口即化👍。而且,磯邊卷細膩嘅飯粒,搭配埋微酸嘅醋飯香味,令整個口感層次豐富多變😋。再加上埋啲烘烤過嘅海苔片嘅香脆,咀嚼間香氣四溢,構成咗一個完美嘅味覺體驗👌!秋刀魚磯邊卷唔單止好食,佢嘅外觀都洋溢著一種細緻嘅美感😍,每一件磯邊卷都包裹得恰到好處,猶如藝術品般精緻,令人食之前都要欣賞一番🥳。總之,秋刀魚磯邊卷唔只係一款日本壽司,佢係一款可以同時滿足你視覺同味覺嘅精緻佳餚,食家們千萬唔好錯過咗呢個美味!😍日本真蠔海鮮嚟講呢度嘅日本真蠔真係好新鮮,仲要好肥美、好飽滿好吸引人!食落去有少少酸酸辣辣嘅味道,呢個調味都真係幾夾。😍筋子平時都好少食筋子,其實就係筋膜既新鮮三文魚子 ,呢款壽司都算幾罕有,值得一試。😍拖
拖羅真係一入口即溶,實在太肥美啦!