2023-12-28 65 views
前晚,我帶咗爸爸、媽媽同妹妹一起去試食元朗嘅泰瀾鑊✴️桌上滿滿嘅美食讓我哋個個食到舔舔脷👅其中最令人印象深刻的係椒鹽蒜香軟殼蟹,椒鹽蒜香軟殼蟹真係一個口味獨特嘅菜式!🦀🌟👌🏼😍🤤👏🏼基本上,哩個菜式就係將軟殼蟹炸到外皮金黃酥脆,再撒上一啲椒鹽同蒜蓉嚟調味。軟殼蟹食落去外層真係好有口感,而且唔會太油膩。而且,蟹肉嘅鮮甜同椒鹽蒜蓉嘅香味完美咁融合喺一齊,每一啖都充滿驚喜。響呢間餐廳食椒鹽蒜香軟殼蟹,你會鍾意佢哋對食材嘅新鮮度同埋對調味嘅細心。無論係做為主菜或者係小食添酒,佢都適合得嚟。仲有,椒鹽嘅鹹香同蒜蓉嘅濃郁味道帶咗一種香辣感覺,令人一試難忘。總結嚟講,椒鹽蒜香軟殼蟹絕對係一個值得推薦嘅菜式,適合愛嘗新滋味嘅食客。下次嚟餐廳,一定唔好錯過呢個美味!記得搭配一杯涼快嘅飲品,享受一個完美嘅用餐體驗。👍🏼🍹而泰式生蝦刺身都好驚艷,擺盤精美,每一隻獨立放響個玻璃杯度,杯入邊已經有泰式醬汁,鮮嫩的生蝦🦐 口感獨特且清新,辣得好過癮😍妹妹食唔到太辣,點咗杯椰汁沙冰比佢解下辣🥵椰汁的香甜與冰涼交織在一起,帶來了無比的涼快同解辣🌬️泰式炸蝦餅🍤都好正😊外層酥脆,內裡鮮嫩,搭配著微辣的泰式醬料,絕對是下酒的

泰式炸蝦餅🍤都好正😊外層酥脆,內裡鮮嫩,搭配著微辣的泰式醬料,絕對是下酒的絕佳選擇。所以爸爸都點咗杯泰象啤🍺,一飲就讚不絕口,哩款泰國啤酒清爽宜人,為整頓用餐體驗增添了一份愉悅。
再追加個香烤薄餅的香氣充滿了整個用餐空間,薄餅酥脆仲有好多層,口感豐富😳我嘅最愛煙煙韌韌🤭
Wow~差啲唔記得咗 酸辣青檸明爐魚🐟酸辣青檸明爐魚真係一個完美嘅菜式!魚肉新鮮得嚟,肉質嫩滑又多汁,燒得啱啱好,表面金黃香脆,入口即溶。加上青檸嘅酸味嫁得好,提升咗成個 dish 嘅鮮味。辣椒嘅辣味又唔會太嗆鼻,啱啱好咁樣帶出魚嘅鮮味。整體來講,真係一個好好味嘅菜式,每一啖都令人回味無窮。👍🏼😋🐟🌶🍋🔥

餐廳嘅環境又舒服,服務員嘅服務態度又好,真係令人有個愉快嘅用餐體驗。下次再黎,一定要再叫呢個菜,真係好正!如果你想嘗試新鮮又有特色嘅海鮮菜式,酸辣青檸明爐魚絕對係你嘅首選!👌🏼🤤🥰🍻爸爸媽咪都大讚,今次冇介紹錯👍🏻下次可以再嚟食埋其他菜式,我對榴槤波波好有興趣🤪