2023-10-26
同朋友聚餐,又想選擇多,又想環境靚,朋友揀咗居酒屋🏮我哋首先點咗個和牛他他紫菜卷,提供自選配料的選項,可以根據自己的喜好來定制紫菜卷。和牛他他經過師傅嘅調味之後,再配合三文魚籽+帆立貝,鮮味十足,口感鮮嫩😋而另一個組合係拖羅蓉+魚子醬+穴子,豐富嘅口感,啖啖都好滿足😌再來,燒和牛舌沙律,濃郁的和牛舌配合沙律菜,新鮮嘅蔬菜中和左牛舌嘅鹹味,口感清新不油膩👍🏻而封門柳,外表燒到脆邊,內面肉質細嫩🤩追加咗牛小排海膽丼飯,牛小排嘅肉質嫩滑,海膽十分鮮甜,兩隻夾埋一齊有種衝擊味蕾嘅感覺,超級好味😼煙日本雞胸博切刺身,我未食過雞肉刺身,師傅切得薄,有車厘茄同洋蔥嘅調味,食落有啲似刺身但無腥味,肉質細嫩,好得意又滿足好奇心。😻最後燒和牛他他丼飯,燒和牛他他嫩而不韌,撈埋醬漬蛋黄・海膽・三文魚籽,口感豐富,啖啖滿足。🤤完美又豐富嘅一餐💗💗💗
和牛他他經過師傅嘅調味之後,再配合三文魚籽+帆立貝,鮮味十足,口感鮮嫩😋而另一個組合係拖羅蓉+魚子醬+穴子,豐富嘅口感,啖啖都好滿足😌 再來,燒和牛舌沙律,濃郁的和牛舌配合沙律菜,新鮮嘅蔬菜中和左牛舌嘅鹹味,口感清新不油膩👍🏻而封門柳,外表燒到脆邊,內面肉質細嫩🤩
煙日本雞胸博切刺身,我未食過雞肉刺身,師傅切得薄,有車厘茄同洋蔥嘅調味,食落有啲似刺身但無腥味,肉質細嫩,好得意又滿足好奇心。😻 最後燒和牛他他丼飯,燒和牛他他嫩而不韌,撈埋醬漬蛋黄・海膽・三文魚籽,口感豐富,啖啖滿足。🤤
完美又豐富嘅一餐💗💗💗