2023-12-11
今日路過洗衣街呢條鬧市,估吾到車水馬龍的街道有一間小清新交青cafe! 仲有開放式門口位,cafe 內外形成強烈對比,今晚就黎享受下寧靜。餐廳星期一至五不收加一服務費,仲有set meun包埋飲品,或者加$25升級飲品,幾經濟。無花果合桃石榴果黑醋沙律$80沙律菜同無花果好新鮮,幾大碗,面頭有好多合桃,石榴,羊奶芝士,撈埋黑醋汁,酸酸甜甜好開胃。全日早餐升級版$120升級版真係超級豪華!大大串新鮮串茄,多汁😋炒蛋鮮嫩好滑。Bacon ,炸薯角,豬肉腸整得香脆惹味,好邪惡🤤麵包烘得超級脆,同牛油果蓉同煙三文魚係最佳組合。慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯$118必點!意大利飯軟硬適中,好creamy。慢煮牛面肉好淋肉味濃,紅蘿蔔煮到入晒味, 好好食👍🏻忌廉芝士焦糖餅乾布甸$55賣相好靚!焦糖布甸上面灑滿餅乾碎,仲有忌廉芝士。布甸質地比較厚實,好濃味😋個底仲有滿滿的焦糖漿,好甜好滋味。Signature drink $60Espresso 加tonic water加橙汁,感覺好fresh 又帶住咖啡的香味!超級好飲😍Passion fruit sparking ade $50面頭有半個新鮮熱情果,好
無花果合桃石榴果黑醋沙律$80
全日早餐升級版$120
慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯$118
忌廉芝士焦糖餅乾布甸$55
Signature drink $60
面頭有半個新鮮熱情果,好足料😍味道酸酸甜甜,好清新。
總括嚟講,一間好舒適的文青cafe, 食材新鮮用心制作,飲品同甜品都幾出色👍🏻