2021-04-26 251 views
上次post完story已經有好多人問我呢間餐廳係邊度🤣 呢間餐廳其實就係銅鑼灣利園二期~ 要搭lift上一層先見到!首先會經過一個綠油油既outdoor 花園先會入到餐廳,環境超級靚,落地玻璃,周圍都掛滿唔同嘅植物,而且旁邊用咗藍色嘅梳化~ 好似去咗英國咁🇬🇧 未食野都心情好好(平時肚餓係會炆憎)但係呢度真係太靚🤣😍黎呢度歎個weekend brunch 係一個好明智嘅選擇✨ 頭盤有soup of the day同scotch egg & soldiers,咁好彩今日係我最愛既南瓜湯,超滑超好味!而蘇格蘭流心蛋係一款必食小食,以香腸和麵包碎包著完美流心的溏心蛋🤩 口感味道都好豐富!主菜揀咗signature pie, 有得選擇雞肉或者牛肉,咁我就揀咗雞肉批,以傳統的做法用濃郁多汁的肉類配蔬菜及肉汁而成的美味餡餅,餡料超級豐富,一個人食唔晒一件!另外一款主菜揀咗fish and chips,啤酒炸魚味道好傳統,好脆又唔粉,加埋粗身嘅薯條同埋青豆蓉,食落都一樣咁飽☺️主菜會跟少少配菜,燴法邊豆同烤芝士椰菜花,其實仲會有松露薯條不過嗰日咁岩冇晒🥲 原來芝士焗椰菜花好食過西蘭花好多🤩最後就仲有

最後就仲有甜品,sticky toffee pudding,倒埋啲吉士醬落去食埋好creamy ,而且蛋糕濕潤得來帶少少口感,幾特別!