2018-10-12
今日又再返返去尖沙咀👍想搵間高質素又有 Brunch 食嘅 coffee shop~無意間發現呢間咁有 feel 嘅咖啡店, 當然要去試下啦!入到去裡面, 工業風好有 feel~而牆上嘅咖啡罐裝飾都好靚Menu 方面, 我已經愛上個封面, 用上咖啡豆布袋加上餐廳名, 好似 menu 已經飄黎咖啡香😁而除左意粉沙律之外, 餐廳仲有 Brunch, 而咖啡選擇都唔少~首先黎左個 Brumch, 烤龍蝦賓尼迪配竹炭包竹炭包烤脆左再加上上面嘅芝麻食落去好香口😋而最重要係2隻 Egg Benny, 流心架好耐冇係香港食嘅 Benny, 都係係流心~而龍蝦味道都好鮮~實在好好食!之後黎左野菌意大利飯~野菌味好香😆啖啖都有野菌味~另外個汁都好濃郁👍意大利飯煮得剛剛好, 唔硬又唔太軟, 抵讚啊👍👍而飲品我地叫左一杯 Mocha 同一杯 Caramel Latte~拉花拉得好靚💖2杯咖啡都好香咖啡味~而且唔會較得 D 味太甜~除左堂叫之外, 我發現仲有得叫外賣咖啡🌸如果想飲咖啡可以叫 takeaway 啊!最後我地加左錢加左 dessert, Chocolate hazelnut mousse tart
最後我地加左錢加左 dessert, Chocolate hazelnut mousse tart又一驚喜啊!Mousse 夠滑又有香濃朱古力同 Hazelnut 味~tart 皮夠脆! Match 得好好食~
總結: 我地2個人食左 Total HKD300 多 D~集有 feel, 交通方便, 香濃咖啡, 同好食嘅野食😆😆絕對係鬧市中嘅高質餐廳~我會再去食啊!