2023-03-31
行行下美麗華經過呢間咁工業風的coffee shop就比佢吸引左入嚟,中午人流嚟講算多,入到去得返一張大枱可以坐,所以如果想試的朋友仔建議早少少嚟,中午人流會比較多🍴🍽️到野食方面:Carbonara: 我自己本身係一個好鍾意食Carbonara的人,平時出去食的都係好普通的Carabonara,終於比我搵到一間好正宗的Carbonara,肉係用左Guanciale豬面頰肉先可以稱得上為正宗的Carbonara,意粉好好食,冇加入忌廉,係靠用雞蛋同芝士去帶出Carbonara的味道,好食到唔識形容🤤🤤🍴鍾意的朋友仔真係不妨一試,食過返尋味!!甜品方面:Keto Tiramisu Rollcake: 入口好綿密,好重Tiramisu ,係我食過咁多甜品之中數一數二唔會好膩的甜品,食完主食再食都唔會特別話好好好飽,但雖一不足之處係個蛋糕有啲啲濕,但唔太影響到整體Baileys Chocolate (Alcohol): 好重的Baileys味,一入口有驚喜,失望的位係原來呢杯野飲係熱嘅,一上枱嗰刻以為係凍的,不過好彩的係飲完冇失望! 但留意返呢杯係有酒精ga!!!!唔飲得酒的朋友千祈唔好叫錯!
到野食方面:
甜品方面:
Milk Chocolate (Iced): 至於呢一杯的凍朱古力呢係冇令我失望,係預期之中,好重的朱古力味,但入口唔會好膩,啱啱好
整體評分: 9/10🔥🔥🔥