到尖沙咀食飯,想搵間日式餐廳試下,見到呢間餐廳有好多好評,所以就選左呢間試試,試過之後都覺得有驚喜,價格雖然唔叫平,但食物有質素的,所以性價比高,值得試試。今日見到佢有個二人餐,$8XX,有刺身、壽司、天婦羅同串燒等,非常適合眼闊肚窄既我,又好想試試呢間餐廳不同既食物,所以即刻點左呢個二人餐,份量足夠,食完成個餐後,兩個人都飽飽的。可惜的是個餐無甜品的,有點美中不足,若附設埋甜品,會更完美,期待下次會加送甜品😂日式蕃茄蕃茄加上和風汁,味道唔夠入味,如果是醃蕃茄,會更加出色。刺身拼盤各款刺身都好新鮮,亦有魚味,吞拿魚特別新鮮好味,讚串燒手羽皮脆香口,味道一流;牛舌厚厚的有口感,但絕不硬,好食大蝦天婦羅鮮蝦新鮮,天婦羅炸得脆脆的,好味壽司三款特別喜歡海膽壽司,海膽佔左成個壽司的一半,用料充足,食落好滿足。P.S壽司上檯後服務員細心提醒我地可先食軍艦,避免紫菜變得唔脆,相當細心,讚
今日見到佢有個二人餐,$8XX,有刺身壽司、天婦羅同串燒等,非常適合眼闊肚窄既我,又好想試試呢間餐廳不同既食物,所以即刻點左呢個二人餐,份量足夠,食完成個餐後,兩個人都飽飽的。可惜的是個餐無甜品的,有點美中不足,若附設埋甜品,會更完美,期待下次會加送甜品😂
日式蕃茄
蕃茄加上和風汁,味道唔夠入味,如果是醃蕃茄,會更加出色。
刺身拼盤
各款刺身都好新鮮,亦有魚味,吞拿魚特別新鮮好味,讚
串燒
手羽皮脆香口,味道一流;牛舌厚厚的有口感,但絕不硬,好食
大蝦天婦羅
鮮蝦新鮮,天婦羅炸得脆脆的,好味
壽司三款
餐廳環境
日式蕃茄(和風汁)
刺身
鮑魚味噌汁
Dining Offer
Tasting Event
餐廳環境
日式蕃茄(和風汁)
刺身
海膽、油甘魚壽司