2018-10-19
今日同朋友仔去到尖沙咀既一間cafe食dinner,位置近地鐵站,好方便就去到,拍拖去食又得,一班friend gathering又得,仲有免費wifi供應。餐廳唔算好大,但間隔舒服,可以選擇坐室外或者室內,而家秋天天氣舒服,涼涼地坐係出面都幾浪漫架。老闆娘同店員都好熱情,又有禮貌,服務非常好,關心你既需要。一間餐廳最重要就係食物啦當然,質素非常高。Dinner set有好多選擇,意粉、意大利飯、薯條,仍都有好多小食,例如雞翼、大啡菇,飲品都有一大堆,包你眼花撩亂,唔知食咩好😂香蒜白酒露荀日本和牛粒燴扁意粉望落好似好普通既意粉,佢d意粉係比較扁身,口感彈牙,牛肉粒好香,一咬落去d牛油,牛肉汁必出黎,唔會煮到好硬,d露荀咁細條,好少可以食到咁嫩,加埋白蒜同白酒一齊煮,香噴噴又好食。英式炸魚配黑松露薯條店員一捧過黎既時候已經聞到黑松露既香味,薯條上面滿佈一粒粒既黑松露,魚柳香脆滑嫩,肉唔會太散,魚柳配薯條,perfect match!芝士煙肉焗有機大磨菇正!好正!超香,超濃芝士,食落口一咬,大磨菇d汁咇出黎,焗得啱啱好,唔會太燶,粒菇大細適中,但因為覺得太好味,有少少唔夠喉,想食多d,絕對
香蒜白酒露荀日本和牛粒燴扁意粉
英式炸魚配黑松露薯條
芝士煙肉焗有機大磨菇
正!好正!超香,超濃芝士,食落口一咬,大磨菇d汁咇出黎,焗得啱啱好,唔會太燶,粒菇大細適中,但因為覺得太好味,有少少唔夠喉,想食多d,絕對推介呀。
Oreo朱古力沙冰
係廚房整緊既時候已經聽到佢威勢,好大聲咁攪緊d沙冰,一座宏偉的朱古力冰山,甜度適中,飲好耐都未飲完,非常抵飲。
抺茶奶
好香抺茶味呀,食好多抺茶既我對於抺茶產品要求好高,但都幾滿意,抺茶味非常濃,有少少回甘,清新口味,唯一差少少係始終有d粉粉地。
整體黎講,環境舒服,食物質素高,店員nice,價錢合理,同一般cafe差唔多既價錢,但係食物高質,快d book位去試下喇🤣