2014-09-03
選擇左一個平日去試呢間個下午茶,食客真係唔多,四五枱左右。環境其實唔錯,雖然係室外,但係佈置得好好,同埋有幾部超強力冷風機,所以都唔係好熱,不過就唔好坐係對正風口嘅位,唔係一定會吹頭痛。最底嘅鹹點,大部分都好味,有牛角包夾mozzarella cheese,麵包卷三文魚,法包夾ham,zucchini on bread,bruschetta (有D油),beetroot roll (beetroot真係唔啱口味)。甜點有carrot cake, raspberry almond cake,chestnut tart, chocolate tart...普通甜pastries, 唔會太甜。最慘係有四粒chocolate truffles, 因為天氣太熱,食到truffles個層已經溶得好緊要,試左味道係好嘅,不過變左chocolate mousse咁,要用叉食,同埋賣相都影響左。tiramisu同個yogurt, 我都係放到最後先食,所以味道都爭DD。所以,如果大家夏天去食,一定要快D食左個幾粒truffles(基本上所有甜點)先!次序可以係truffles -> tiramis
所以,如果大家夏天去食,一定要快D食左個幾粒truffles(基本上所有甜點)先!次序可以係truffles -> tiramisu/yogurt -> mousse -> sandwiches -> cakes/tarts
Other Info. :
好欣賞佢唔係星期六日都有tea set, 佢亦唔會趕你走,所以可以慢慢坐,淨係嘢食唔可以慢慢食(夏天!)