2022-07-06
🥢 冇諗過旺角咁繁忙得黎竟然會搵到一間樓上Cafe咁寬敞咁舒服,而且有嘢睇,仲可以坐低俾大家休閒嘆一杯咖啡同朋友吹吓水食蛋糕,喺呢度可以享受到一個好休閒嘅下午👍🏻 呢度環境整潔好簡潔主要係白色裝修成個環境裝修得好靚而且佢哋仲有自家嘅product可以俾大家觀賞同埋買,感覺而家好少Cafe係做緊呢種style👍🏻 全部蛋糕嘢飲同嘢食嘅賣相都好靚,絕對啱晒想要打卡嘅foodie朋友們 ✨ 抹茶提拉米蘇賣相好靚,但係兩者不能合一,抹茶同提拉米蘇唔係好配合放入口嘅時候淨係食到淡淡嘅抹茶味,唔係好feel到覺得呢件蛋糕係一件提拉米蘇✨ 鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕蛋糕幾層配合得好好,麻糬好煙韌而成個蛋糕都有一浸濃郁嘅鐵觀音茶味,但係唔會太過苦,唯一唔好就係件蛋糕雪得偏硬,taste唔到食入口應該有嘅嗰種軟林林嘅口感,冇左巴斯克應該有嘅軟滑✨ Hand Whisk Matcha 奧綠原來綠茶都有咁多種類,而今次就試咗奧綠,個賣相真係好靚第一眼就俾佢個拉花吸引住係咁不停瘋狂打卡,佢嘅綠茶味亦都好濃郁
✨ 抹茶提拉米蘇
✨ 鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕