2021-07-30
個個朋友近排都成日約肥妹去Cafe打卡(朋友係我減肥路上最大嘅阻力🤪)肥妹緊記住自己要減肥,所以都想盡量揀番啲比較健康同埋低碳水嘅選擇☺️意外地發現呢度竟然有椰菜花飯!試過自己喺屋企煮,但因為廚藝實在太嚇人,整得勁難食。但見到隔離枱都有叫,賣相都唔錯,決定比次機會椰菜花飯!嚟到之後,望到個樣都覺得好食😋⭐️泡菜雞肉椰菜花飯 出街食實在好難避免碳水,呢個飯啱晒減醣嘅你同我!呢個椰菜花飯食落真係有啲似飯😋唔好見到個飯咁紅就覺得一定好辣,韓式泡菜真係唔辣!個椰菜花飯炒咗泡菜同雞,仲有少少豆腐粒,味道勁香,酸酸甜甜。(放心肥妹只係10小辣嘅廢廢level)而雞肉煎香咗,調味啱啱好,唔會太鹹!呢個即刻成為咗我嘅最愛😍仲同同行嘅朋友講下次一定要再食🥰⭐️士多啤梨果撻其實本來想同朋友試戚風蛋糕,可惜賣晒。喺店員嘅推薦之下,試咗呢個果撻。😊一食落口,即刻覺得不得了!士多啤梨好甜,完全冇酸嘅感覺,果撻吉士醬唔會過甜,配埋士多啤梨完全係完美嘅配搭。⭐️Dirty肥妹其實唔係好識分咖啡嘅種類,係同行朋友嘅介紹之下,叫咗呢杯比較少地方有得order嘅Dirty😂 shot同奶嘅分層鮮明,冷熱嘅口感令我有一種冰火二重奏
(朋友係我減肥路上最大嘅阻力🤪)
意外地發現呢度竟然有椰菜花飯!
⭐️泡菜雞肉椰菜花飯
出街食實在好難避免碳水,呢個飯啱晒減醣嘅你同我!
呢個椰菜花飯食落真係有啲似飯😋
而雞肉煎香咗,調味啱啱好,唔會太鹹!
呢個即刻成為咗我嘅最愛😍
仲同同行嘅朋友講下次一定要再食🥰
⭐️士多啤梨果撻
其實本來想同朋友試戚風蛋糕,可惜賣晒。
喺店員嘅推薦之下,試咗呢個果撻。😊
⭐️Dirty
肥妹其實唔係好識分咖啡嘅種類,係同行朋友嘅介紹之下,叫咗呢杯比較少地方有得order嘅Dirty😂 shot同奶嘅分層鮮明,冷熱嘅口感令我有一種冰火二重奏嘅感覺,值得一試!