2021-09-16
位處於何文田太平道嘅black sugar係平時我最常會去hea嘅cafe,佢有兩個鋪位,一個係廚房連座位嘅,空間較細,得十零個位,位與位之間好迫夾,完全唔好坐唔舒服,但係喺佢旁邉另一個相連鋪,空間就大好多,有啲門口位,可以俾你放住狗一齊hea,而依度係全自助式嘅,由落單,取餐,湛水到食完清返個位都係自助式嘅,咁樣其實幾好,hea坐就最怕有個店員扮到懶有禮貌咁收你啲野其實就迫你食完就好走,依間鋪到係完全唔會發生依啲情況。講返食物先,食日我就order咗一個salad 同雙杯野飲,成為齊頭兩百銀。Parma Ham Salad ($98)沙律菜好新鮮,明顯有揀過嘅,調味有少少黑椒,黑醋同橄欖油,正正常常,HAM就係三片,同樣係正正常常咁。Iced Americano ($40)咖啡味係帶濃烈酸味,飲唔慣咁酸嘅可以係自助區加返啲水去溝淡佢,還掂americano就係espresso溝水,自助區可以令你更加容易搭配自己喜愛嘅味道呢。Ice Super Fruit Tea ($45)正正常常嘅一杯水果茶,但同樣係偏澀,同樣地唔啱飲嘅話自助可以幫到你呢。食物價錢雖然係偏貴,但勝在真係無人迫你交枱
Parma Ham Salad ($98)
Iced Americano ($40)
Ice Super Fruit Tea ($45)
食物價錢雖然係偏貴,但勝在真係無人迫你交枱,完全可以做到cafe hea住hea住咁樣嘆吓或係到睇下書,傾下偈都絶對係一流呢。