2020-11-18 381 views
難得休假中,為咗避免長長嘅人龍,專程唔食早餐、11點多就嚟到深水埗嘅文記車仔麵。想不到11:30到達已經開始有一條小人龍出現,果然係名不虛傳嘅車仔名店,我立即上前排隊。不知是否疫情緣故,無論外賣定堂食,都要按照指示排隊落單,安排尚算順利,大約等咗10分鐘就可以落單。我點左舖頭必食嘅其中一樣-自製韭菜餃,仲有豬紅同生根😍薯粉都只係需要加多$11,比點米線嘅貴$1。姐姐好有禮貌咁幫我落單同安排座位,當我答要少少辣嘅時候,佢亦都好窩心咁問我辣醬嘅份量是否適中🙂店內嘅冷氣亦都充足,包保點大辣嘅你都不會覺得熱烘烘,車仔麵點可以唔搭配一杯凍奶茶😋好滿足嘅午餐,下次黎要再點過其他餸,或者也可以試一試綠色嘅係西洋菜餃吧🥰

2020-11-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$54 (Lunch)