2021-11-04 763 views
相約一位剛移居香港的外國朋友吃飯, 他說想吃中式點心但又想有一個乾淨企理的環境, 我便選擇了位於希慎12樓的名館. .地點位置十分之方便,亦都符合友人嘅要求非常之舒適衛生 👍 坐低發現原來可以選擇點心放題,90分鐘任食,多達40款點心,每樣一件最適合眼闊肚窄,樣樣都想試嘅朋友🤗.🦢銀湖天鵝酥以多層酥皮做出天鵝嘅樣子,裏面係軟糯嘅紫薯蕃薯蓉🍠.生煎蓮藕餅極之香口, 肉餅配搭脆卜卜嘅蓮藕,友人覺得比起傳統嘅外國meatballs更有特色😎.🥛大良鮮奶一口酥非常之有驚喜外表鬆脆裏面係軟滑嘅燉奶, 即刻encore! .🦐較為傳統一點的點心例如小籠包,燒賣和蝦餃亦都有水準, 鮮蝦夠大隻, 小點的價錢享受到特點的點心😏.開始吃到有一點滯的時候, 可以選擇一系列的涼菜. 個人推薦桂花鐵棍淮山, 爽脆的淮山配上微甜嘅桂花,是開胃的首選. 京川汁秋葵有一點酸辣的味道,是解膩的選擇..⭐️性價比:4/5星💰人均:$200港元

⭐️性價比:4/5星
💰人均:$200港元