2014-07-06 355 views
行完街街肚仔餓,荷包乾乾地,要慳住食。喺銅鑼灣要平平地食一餐,無八九十蚊都落唔到樓,呢間食店係其中一間可以用50蚊食得飽飽嘅。喺堅拿道天橋附近嘅小店,舖面細細都坐到二十多位,係舊式開放式廚房,有種特別嘅親切感。座位空間尚算寛敞,不算太迫。柯打左牛腩雲吞米,柱侯醬汁入唒牛腩裏面,又淋又夠味。雲呑大大隻,用四隻鮮蝦同鮮肉包成,又爽又鮮,皮薄餿靚。米粉軟硬度恰到好處,不錯。大大碗雙併都只係30大元。我一向奉行有營飲食,要左碟通菜,腐乳醬不會太多,大大碟只需$13。埋單只需$43,就有一餐平民級美食,只要識得搵,總會喺鬧市搵到食。
牛腩雲呑雙併米粉
雲吞
腐乳通菜
自家製辣椒油
2014-07-05
$43 (Dinner)
牛腩雲呑雙併米粉
雲吞