2022-03-19
香港Cafe關注組大力推薦既liberty cafe☕️疫情之下飲食業艱難,所以我盡可能一個星期都想搵日出去食個lunch,當散下心又好,支持下小店都好🥺💛酥炸生蠔明太子扁意粉🦪🍝明太子醬creamy同幾濃味;生蠔炸粉唔厚,外脆內軟,咬落去蠔汁爆發🤣 意粉彈牙爽口;整體黎講唔錯,份量都夠~ 🆕 青咖喱牛肋肉意大利飯 🌶🥩估唔到好match既combination:牛味濃郁既牛肋肉煮至軟腍,意大利飯融合微辣既青咖喱,食落唔會一pat野咁,而係粒粒分明🤤 青咖喱加入蕃茜,更加層次感又健康✌🏻Cafe裝修好靚,設計充滿歐陸風情;bar枱位置,復古綠色既玻璃大窗🪟,可以欣賞窗外既街景;樓底高,營造出闊落嘅空間感。沿着樓梯仲可以上第二層既閣樓,傾計打卡一流🥰
酥炸生蠔明太子扁意粉🦪🍝
🆕 青咖喱牛肋肉意大利飯 🌶🥩