坐低叫左一碗雜錦河(加6蚊多2條魚腐春卷,係呢款河先有得加),一碗推介既魚蛋河,一碟墨魚羅白糕,本身想叫d涼拌小食但幾款都冇哂魚蛋河先上,呢度d魚丸標榜係全魚肉製冇加粉既,食落真係鮮魚味同彈牙既。 雜錦河有5款餸每款2件超大碗,有魚丸,魚卷,魚餃,墨丸,札肉。我一路都麻麻地鍾意有馬蹄粒既墨丸,响d彈牙嘅丸入面有d一粒粒爽既野颯颯聲感覺好突兀又唔襯,但呢度d墨丸中間既馬蹄係好微粒既,鮮味爽口得黎又唔怪。另外幾款餸都好正。魚腐春卷即叫即炸都唔錯,好多枱都有叫2個人食完依d其實都飽左啦…最後黎既係墨魚羅白糕,即煎既我放左陣先食都好燙口,面頭感覺有點油膩,食落冇乜墨魚味但口感有dd煙煙韌韌似軟身既年糕,有少少羅白絲但冇乜羅白味……頭先有d餓掛住食完全忘了影食物相,食到得番d水尾時先記得……下次一定會記得相機食先架啦下次再黎想試埋d涼拌小食同推介既牛丸同手打麵,魚丸類製品應該都會番㗳

魚腐春卷即叫即炸都唔錯,好多枱都有叫

2017-04-08
$120 (Dinner)
  • 魚丸河