2008-09-19
忙死忙死人了﹗中秋過後地盤真係未停過,呢次出街食飯係追月日來的﹗追月日,又有假放,點會唔食餐好?入完長洲訓到下午三點先起身,問問老友有咩好介紹,佢推介左我來呢度﹗山林道既味一番﹗居酒屋又點可以無酒,即一人來一杯燒酌先,我點了閻魔,食家要了薩摩,個名好勁﹗個杯好可愛呢﹗又或者其實是我大鄉里,個底是圓的,方便0的冰溶左之後轉一轉又溝勻0的酒﹗睇下有咩刺身先﹗先來我的最愛,呢度必吃之選,叫螢光魷魚﹗入口超級鮮味,我俾一百一十分,從來無食過咁鮮既墨魚的,到底是生是熟我都唔太知了,應該生呱,加入0的醬油﹗總之食落軟腍腍充斥住墨魚既鮮甜味,太好味喇﹗嘩﹗工友至愛,秋刀魚刺身﹗工友話秋刀魚本身是便宜的魚,便宜的當然就係無其他魚類咁好味,所以要找到一間夠膽用秋刀魚做刺身而好味的地方很難很難﹗好新鮮,肉質好實﹗(除左呢類字眼之外我都唔知點形容)總之我只係食左呢一塊之後食家成條掃哂,大叫好食﹗之後條魚骨仲攞左去炸添,呢樣我就食到喇,脆脆的好味道﹗之後是燒飯團﹗第一次食呢家野﹗幾香口,中間仲有0的明太子添﹗嘩,又來了﹗燒日本紅衫魚﹗睇個口都驚,我試了一口之後食家又成條食哂﹗工友話肉好實淨之後就無講野了,因為
追月日,又有假放,點會唔食餐好?
山林道既味一番﹗
睇下有咩刺身先﹗
先來我的最愛,呢度必吃之選,叫螢光魷魚﹗
總之食落軟腍腍充斥住墨魚既鮮甜味,太好味喇﹗
嘩﹗工友至愛,秋刀魚刺身﹗
好新鮮,肉質好實﹗(除左呢類字眼之外我都唔知點形容)
總之我只係食左呢一塊之後食家成條掃哂,大叫好食﹗
之後條魚骨仲攞左去炸添,呢樣我就食到喇,脆脆的好味道﹗
之後是燒飯團﹗
第一次食呢家野﹗幾香口,中間仲有0的明太子添﹗
嘩,又來了﹗燒日本紅衫魚﹗
睇個口都驚,我試了一口之後食家又成條食哂﹗
工友話肉好實淨之後就無講野了,因為不停咁食,連個頭都食埋...........
可想而知係好好味的﹗
之後來了呢度好出名的燒原隻無骨雞翼﹗
炸粉厚度岩岩好,香脆可口,入口好嫩好多肉汁,超好味,自己整唔整到架?
炒雜菜,不用介紹吧﹗
燒自家制鮫子,呢間野個老闆話係自己包的,個皮是自己搓的,好煙韌餡又多,好味道﹗
咁多仲未飽,仲要一人一個雪糕先滿意
大食程度一百粒星﹗
更多相更多相: