2021-03-29 1068 views
今日帶狗狗睇醫生, 趁等候空檔去同朋友食飯。朋友喺石門返工, 佢揀咗2 間餐廳俾我, 有一間已經食過, 所以我揀咗Explorer Fusion Restaurant。去到未夠12 點, 咁唯有等佢開門啦! 順手睇埋叫咩食好! 餐廳除左有西餐, 同日式丼, 算多選擇。夠鐘12:00 填好資料就可以入座啦, 都有幾多人等開門的。店內都算寬敞。由於冇食早餐, 一坐好即刻落ORDER。我同朋友都點咗極上拖羅蓉海膽魚子丼, 我就要求走青嘅。店員先上麵豉湯同中華沙律。麵豉湯 - 幾好飲! 不錯 中華沙律 - 應該得一口, 如果份量多D 會開心D。極上拖羅蓉海膽魚子丼我呢個係走青嘅, 廚房有幫我走青 飯上面有一堆拖羅蓉, 仲有2 團海膽, 因為太餓, 一口就食晒D 海膽, 新鮮! 冇苦! 拖羅蓉、魚子都冇腥味, 用嚟送飯好正! 拖羅蓉都幾多! 食到好滿足!
今日帶狗狗睇醫生, 趁等候空檔去同朋友食飯。

去到未夠12 點, 咁唯有等佢開門啦! 順手睇埋叫咩食好!

餐廳除左有西餐, 同日式丼, 算多選擇。

店內都算寬敞。
由於冇食早餐, 一坐好即刻落ORDER。

我同朋友都點咗極上拖羅蓉海膽魚子丼, 我就要求走青嘅。
店員先上麵豉湯同中華沙律。

麵豉湯 - 幾好飲! 不錯

中華沙律 - 應該得一口, 如果份量多D 會開心D。

極上拖羅蓉海膽魚子丼
我呢個係走青嘅, 廚房有幫我走青

拖羅蓉、魚子都冇腥味, 用嚟送飯好正!

拖羅蓉都幾多! 食到好滿足!

2021-02-26