2024-08-03 232 views
💴🇯🇵魚生飯🍱最緊要就係有新鮮嘅海鮮 同埋多配料‼️特上海寶丼‼️就真係可以符合到呢個要求🦐最高面頭有兩大隻甜蝦,加一大片海膽,仲有大量嘅鮭魚子、帶子鮭魚子味道都幾重 唔使再加豉油㗎啦⭕️🧡食完呢四樣最重要嘅魚生,之後你一路食都會有大量嘅吞拿魚,油甘魚,章魚,穴子,蛤蜊,小扇貝,真雪蟹,青瓜🧡😙😙一粒一粒每一啖飯都充滿配料🍱🍆一個套餐係包括咗前菜小食,而家嘅前菜就係凍冰冰嘅茄子,上面有啲木魚,都幾好味㗎🍆另外因為呢度啲飯呢係冇醋嘅,所以呢就有啲醋啫喱,可以因應自己嘅口味擺落啲飯度😗鍾意酸啲,或者唔酸都得呢個我都幾欣賞😙最後就係呢度特別在於 每個魚生飯都有個鰹魚湯🥣仲要係熱辣辣用個熱水壺裝住🥣啲飯得返三份一嘅時候加啲熱辣辣嘅湯就變咗湯飯🤣😙對於女仔嚟講,我覺得幾好 ☺️因為通常食魚生飯,去到最尾都覺得有啲凍再飲多碗湯,簡直就係暖入胃☺️🟤最後仲嗌咗杯梅酒 鳳凰美田熟成私蔵梅酒🍇來自日本直送既梅酒係將當地採摘既梅子浸泡喺清酒梅酒中,充分提取梅子精華,所以色澤濃鬱而且帶有濃鬱既梅子香味🍇
💴🇯🇵魚生飯🍱最緊要就係有新鮮嘅海鮮 同埋多配料
‼️特上海寶丼‼️就真係可以符合到呢個要求
鮭魚子味道都幾重 唔使再加豉油㗎啦⭕️
一粒一粒每一啖飯都充滿配料🍱

鍾意酸啲,或者唔酸都得
呢個我都幾欣賞😙

最後就係呢度特別在於 每個魚生飯都有個鰹魚湯🥣
仲要係熱辣辣用個熱水壺裝住🥣
啲飯得返三份一嘅時候加啲熱辣辣嘅湯
就變咗湯飯🤣😙
對於女仔嚟講,我覺得幾好 ☺️
因為通常食魚生飯,去到最尾都覺得有啲凍
再飲多碗湯,簡直就係暖入胃☺️

🟤最後仲嗌咗杯梅酒 鳳凰美田熟成私蔵梅酒🍇