2018-05-25
位於荃灣大鴻輝中心一整棟大樓開左好多食肆,花多眼亂,今次被我選中既就係最高層21樓既‘鮮一夜’,吸引我既原因係因為可以一次過食到私房菜,刺身,雞煲,火鍋,而店內全是梳化卡位,好舒適。我地簡左一夜皇御套餐,$268/位自助火鍋醬汁,好多選擇,仲有自助糖水,甜品雪糕野飲都係自助,連啤酒都係任飲先食左Part 1 (非任食)紅燒花膠翅,私房菜之一,滿滿既花膠同翅,美味另一款私房菜係掌明珠拼溏心靚鮑魚,鵝掌煮得夠淋同好入味,唔會好似食橡筋咁,鮑魚似係新鮮鮑魚而非罐頭鮑五色刺身拼盤(三文魚,帶子,赤蝦,希靈魚,北寄貝),全部都係我喜愛食既刺身,一個字形容‘鮮’,可惜唔係任食即炒奇妙雞煲,因為我地唔食莞茜,所以走莞茜,睇下個份量多到呢,二人根本食唔晒,唔好忘記仲有火鍋,但太好味啦,食食下都食左好多接著Part 2有六款湯底可選,我地加左30蚊簡左兩款湯底,杏汁豬肺鍋(比較少地方有)同藥膳養身鍋,就湯底都已經好多料,我都忍唔住飲左碗杏汁豬肺,好杏仁既香味航母海鮮併盤(象拔邦,大蜆,蠔,蝦),我地都係海鮮控,象拔邦好爽,蜆大隻又鮮味,全部都好呀安格斯肥牛,我都非食肉獸,份量岩岩好每人幾片,少肥膏同唔靭
我地簡左一夜皇御套餐,$268/位
自助火鍋醬汁,好多選擇,仲有自助糖水,甜品雪糕
野飲都係自助,連啤酒都係任飲
先食左Part 1 (非任食)
紅燒花膠翅,私房菜之一,滿滿既花膠同翅,美味
接著Part 2
安格斯肥牛,我都非食肉獸,份量岩岩好每人幾片,少肥膏同唔靭
追加左蝦,粟米,蜆,豬肺
西洋菜,多款菜都可以係出面自取,好方便嫁
食得太飽了,雪糕糖水都食唔落啦。
滿足,飽住離開。
見店外廣告話$148/位私房菜,任食兩小時,我未了解過,大家可以問問了解下,同生日有優惠,4人食生日個位半價,8人食生日個位免費。