2019-11-08 320 views
朋友就快生日,諗住搵間坐得舒服既餐廳同佢慶祝,食餐好既,比我發現係尖沙咀呢到有間唔錯既餐廳。好啦入到去,裝飾都幾優雅,有個酒櫃同小吧台,配襯大玻璃樓景,感覺安靜又溫暖。成個環境都好好,可以靜靜地咁樣食美食。1.Pan Fried Hokkaido Scallop $168頭盤呢我哋就揀咗香煎北海道刺身帶子配黃梅醬芒果沙沙,上面有啲脆脆,相信係一啲肉乾嘅脆脆,而帶子個底有腌左嘅茄子,味道酸酸地,幾開胃,而且帶子煎得剛剛好,唔會太生,亦唔會太熟,保留到帶子果種鮮甜嘅味道。2.Captain’s Salad $78之後嚟到呢個船長沙律,裏面包括有芹菜,黃瓜,呈小小酸味,都幾開胃,重點係加咗菲達芝士,這種芝士冇外殼,是白色,堅實但易碎,上面有小洞眼及裂縫,味道強烈,有鹽味,令到個沙律唔會太淡味,易入口。3.海鮮拼盤(3款)Seafood Platter A $398我哋之後叫咗海鮮拼盤作為主菜,platter A可以揀三款海鮮,我哋分別叫咗Baby abalone 活鮑魚 3隻,Shrimp 海蝦 10隻,同埋Live Mussel 活青口 10隻,裏面仲有原隻薯仔 ,粟米,同雞肉腸添。配左C

2.Captain’s Salad $78
Captain’s Salad

配左Cajun garlic butter卡薑蒜蓉汁,呢個醬有少少微辣,會買一啲新鮮嘅海鮮,味道真係好夾,要讚下嘅係,個鮑魚整得啱啱好熟,完全唔難咬,而且海蝦好鮮甜,配埋嗰醬食真係一流,加上佢有薯仔同埋粟米,都相當飽肚㗎。

4.Asian Punch $58
朋友仔就叫咗呢一杯飲品,係包括薄荷葉,荔枝,乾咗嘅薑,飲落去有淡淡的荔枝香,仲有少少醒神嘅薄荷葉,配海鮮飲,唔會搶走海鮮嘅鮮味。
Asian Punch  and Peach On The Beach

5.Peach On The Beach $58
而我呢杯除左有薄荷葉同乾咗嘅薑,仲加左新鮮嘅橙同桃,有少少酸酸地,都感覺清新,好鍾意佢用咗生果嗰種天然既甜味。

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$420 (Lunch)
Celebration
Birthday