2019-11-14 866 views
首先真係唔好意思,由於太肚餓,當我諗起要影相個陣,d食物已經落哂肚,一去不返啦⋯⋯今次我買咗以下食物,一陣逐一介紹:正宗越法包軟殼蟹滑蛋吐司南瓜濃湯咸檸梳打個法包好夠脆,新鮮。餡料份量啱啱好,食個陣唔會爆哂出黎,又唔會有汁滴滴下。味道方面,你會食到應有ge酸,而包上面d鴨肝醬ge咸,又令到整件事好夾好平衡,好好食。跟住就講下個吐司,吐司應該係煎出黎ge,好香,有d脆口得黎又好鬆軟,個蛋真係好滑,再夾埋軟殼蟹、生菜同埋少少沙律醬,正呀。個南瓜濃湯真係好濃,質感係好飲直接將南瓜打成蓉咁,好香甜好rich ge 南瓜味,我好鍾意呢個。呢間小店開ge位人流好少,附近客戶多數都光顧茶餐廳,通常特色小店做得好都無人識,加油呀,祝佢生意越做越有,咁我就可以長食長有😆😆😆

今次我買咗以下食物,一陣逐一介紹:
正宗越法包
軟殼蟹滑蛋吐司