2024-04-15 854 views
隱藏喺渣甸坊一間陳舊大廈裏面嘅小店。雖然外表令人猶豫,但見到裏面食客全部都係講國語,感覺幾地道喎。午餐$68至$88起就有唔同嘅酸菜魚、水煮魚等等嘅選擇。今次就試一試「鮮椒魚」。湯底:攪拌一下湯底,好香嘅花椒味道,鋪滿大量蔥同埋青椒,賣相吸引。一開始食,因為叫咗小辣,所以覺得係可接受嘅程度,唔會太辣。湯底係清湯加花椒麻嘅味道,都唔係好分到青椒同花椒嘅味。但係食咗一陣,就越食越麻,成個嘴都麻晒!魚肉鮮嫩,份量頗多。都會有一兩條骨,但係唔影響。整體嚟講,鮮椒魚係偏清湯加花椒麻嘅味道,層次我就覺得唔夠酸菜魚咁豐富,不過都不失係一個新鮮口味嘅選擇。下次我都會再試吓其他菜式。

午餐$68至$88起就有唔同嘅酸菜魚、水煮魚等等嘅選擇。

今次就試一試「鮮椒魚」。

魚肉鮮嫩,份量頗多。都會有一兩條骨,但係唔影響。

鮮椒魚午餐