2020-07-23 961 views
呢間係一間主打好味到連湯底都會飲哂嘅火鍋店,今次就嚟試一試🤓店面裝修以木色同白色為主,有種和諧嘅居家感覺,可以好放鬆咁食餐飯。餐廳位置亦夠闊落,唔會坐得太迫。見到靠牆櫃上寫有唔少客人名嘅酒,估計呢間都係熟客常店🤓🥢滋潤椰子雞煲一隻       $228餐廳主打四款特式湯底,今次揀咗椰子雞。湯底非常足料,紅棗、竹笙、雲耳、大蔥、秀珍菇等,雖然湯好鮮甜,但無椰子肉同油太多較遜色。上枱時雞係生嘅,所以要等大約15分鐘,而雞件係十分嫩滑🤩🥢手切安格斯雪花牛肉 - 大    $228牛肉雪花分佈平均,肉質嫩口感唔錯但牛味較淡😕🥢雙拼蚌 - 珊瑚蚌 桂花蚌    $118清潔乾淨,夠爽口彈牙😎🥢篙筍 $32份量尚可,但蔬菜都竟然有擺盤👍🏻🥢墨魚滑   $68本身見有兩條以為嚟錯兩份,但原來呢個就一份,份量都幾多。 都幾彈牙但帶點腥味😕 🥢安格斯牛丸   $42   推介🔥🔥好有牛味又夠juicy,牛味仲重過果碟牛👍🏻 意料唔到呢個牛丸咁出色🙀🍹綜合水果茶 $36綜合水果茶大大杯都只係$36,仲要真係好足料:有齊藍莓、火龍果、西柚,飲落清甜有水果香!抵飲過好多連鎖店嘅水果茶😝🍹巨蜂乳酸梳打特飲 $2

🥢篙筍 $32份量尚可,但蔬菜都竟然有擺盤👍🏻

🥢安格斯牛丸   $42   推介🔥🔥

🍹巨蜂乳酸梳打特飲 $24甜度適中,唔會過甜,但啲冰溶得好快,再飲就無咩味😕

店員服務態度好好,感覺真係似街坊小店咁 座位坐得舒服唔迫,值得回頭再試😎
2020-06-25
  • 滋潤椰子雞煲