2022-12-17 91 views
之前上網見人推介已一直想試,終於揾到朋友去,在錦上路站搭小巴便到,比我想像中方便。 環境都幾大,早早已有聖誕佈置,好有聖誕氣氛,我地到場時,大螢幕正在播放世界盃,正好可以睇埋波😆揀好食龍蝦餐後,店員指示出去拎個桶,自助夾海鮮。養水池水質清澈,海鮮生猛扎扎跳。㨂完一輪後,將水桶交給店員便會代劏和處理海鮮。然後到自助區夾蔬菜和自調醬汁。一開始會先上一碗老火湯,邊飲等邊紅棗杞子蟲草花蒸雞蒸好,8分鐘轉眼間便過,雞肉嫩滑,原汁原味。 之後蒸龍蝦,平時通常唔係上湯煮就芝士焗,好少清蒸,第一次食清蒸龍蝦,我同朋友都好驚訝原來就咁蒸就已經可以咁鮮甜味美,肉質彈牙。肉蟹有膏,但不算大隻,很快便KO。 之後蒸埋扇貝,蝦,蜆和蔬菜,已經好飽,開頭仲覺得每樣一件驚唔夠飽。最後仲有海鮮汁南瓜粥包底,保證大胃皇都夠飽。埋尾仲有一人一碗糖水。我哋去個日係星期五晚仲要落雨,諗住應該無乜人,最後全場爆滿,好彩有訂位。

2022-11-25
Type of Meal