2022-12-10
今次介紹嘅《胡爐》位於尖沙咀厚福街,主打優質新鮮食材製成火鍋。胡爐醉八鮮鍋依款係佢地嘅必點菜式之一,八鮮即係八款海鮮,分別有主打嘅龍蝦、鮑魚、青口、蜆、魷魚、東風螺、花膠、魚翅。首先店員會用金屬鍋上枱,可以好清晰咁見到每一款海鮮。跟住會倒入秘製料酒再點火,見到熊熊烈火就係打卡嘅時間。所以每蒸發掉酒精,留下酒香嘅味道。精華部份一定要飲佢哋個湯,會有香濃嘅海鮮味。跟住再食一啖龍蝦肉,鮮甜又彈牙。然後可以慢慢品嚐其餘嘅海鮮,每一款都充滿鮮味。胡爐牛拼盤食得打邊爐,當然唔少得靚嘅牛肉。依個牛拼盤包含極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒、牛舌芯、安格斯手切肥牛。一次過試哂咁多款,肉味最濃就一定係牛頸脊。要牛脂味就可以揀手切肥牛。餃子拼盤一次過可以試哂黑松露餃、魚皮餃、鮮蝦雲吞。黑松露餃就味道最香濃,而鮮蝦雲吞就大大隻蝦,味道鮮甜。丸類拼盤最特別一定要數墨魚丸、蝦丸、牛丸同埋黑松露墨魚丸。每一款都係新鮮手打,所以食落特別彈牙。最後當然要叫番過蔬菜拼盤,啲蔬菜吸收晒海鮮嘅味道,都變得好鮮甜。 ✨人均400左右如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!`*-.,.-*`♪`*-.,.-*
胡爐醉八鮮鍋
胡爐牛拼盤
餃子拼盤
丸類拼盤
✨人均400左右
如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
`*-.,.-*`♪`*-.,.-*`♫`*-.,.-*`♬`*-.,.-*`♩`*-.,
胡爐 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 16樓